Sadelutprovning

Igår var det äntligen dags för sadelkoll på Prinsessan och måttning av ny sadel till Donna. 
Jag har sedan många år tillbaka (snart 20 år faktiskt!) använt mig av Olof från Ingdams som är så duktig och många års erfarenhet och känner mig, min sits och ridning väl.
Det är också han som fixar sadlarna till bla Cathrine Dufours hästar, Helgstrands och Daniel Bachmann på Blue Hors. 

Prinsessans sadel (hon går numera med min Passier Optimum då hon har vuxit ur sin Equipe Viktoria) var som jag trodde något för smal så den ska breddas men låg annars bra.

På Donna provade vi som sagt ut en ny sadel, även hon ska ha en Passier och valen stod mellan en Passier Grand Prix special och en Optimum Mono.
Först provade vi GPS:en, en jätteskön sadel med ordentliga stöd men passade inte riktigt mig och jag fick inte riktigt rätt känsla i den.
Red några varv men inte heller Donna kändes nöjd med den så vi skiftade till nästa sadel istället. 
Här blev en riktig fullträff, jag hamnade i bra balans, fick bra stöd och Donna bjöd på riktigt bra och var så nöjd!  Gjorde lite byten, tempoväxlingar och avslutade med att trampa henne lite grann. Skulle kunna rida i den sadeln resten av dagen 😂
Så en Passier Optimum Mono är beställd, fördelen med Passieren är att den går att få i princip som man vill, Donnas sadel är beställd med 5 cm kortare kåpor för att passa mina ben, dubbelläder för bättre grepp och specialkil bak för att den ska passa Donna perfekt. Ni förstår att jag längtar va 🙈

Här är lite bilder på den, jag har lite mer "greppigt läder" än vad som visas på bilden här nedan. 
(null)

(null)

En annan fördel med Passier sadlarna är att de ligger bra på många olika hästar, jag köpte som sagt min första Passier Optimum år 2000 till min ponny Obsession som var rund som en tunna med typ ingen manke. Den sadeln hade jag till många olika hästar sen innan den såldes till en tjej som stod uppstallad här hos mig.
2008 provade jag ut en ny sadel till Åke som var ganska kort och rund i sin rygg, den sadeln har jag kvar än idag och det är den som nu Prinsessan använder, har även haft den på Antares som jag hade för några år sedan, Choffsen och Filippa  använder den och lite träningshästar som stått här som den legat bra på 😃


Kommentera här: