Onsdag

Härlig dag idag! Har varit ett riktigt höstväder på förmiddagen med halv storm och spöregn, då är man glad att man har ridhus 😁 Dock ska jag och prinsessan ut i skogen idag så det är tur att det klarnade upp lite nu men vi lär väl blåsa bort tror jag.. 
Förutom skogstur för filuka står det lite markjobb på schemat med de andra idag, både choffsen och filippa ska jobbas på lina, och jag själv sitter med papperspyssel nu vid lunch har har ringt på lite hästar som jag fått nys om genom kontakter, så kul! Längtar redan tills jag ska åka och prova..
Igår och i måndags stod det hårdtrimning på schemat för hästarna, Filuka har blivit så fin efter att vi var hos Charlotta och det känns som om hon blivit en meter kortare i kroppen och blivit så mycket enklare att samla sedan vi fick bort lite låsningar och jag fått lite tips och trix att använda mig av i vardagen. 
I galoppen kändes hon så fin och balanserad i den förvända, att jag fick en snilleblixt om att prova lägga in ett byte, vill helst inte vänta för länge med att börja introducera byten så hästen blir för säker i sin förvända. 
Så vi provade och det gick faktiskt riktigt bra! Helt rent från vänster till höger, och ett efter bak åt andra hållet första gången men sen rent nästa gång. 
Högergaloppen är större och något svagare, så det får vi jobba lite mer på innan vi fortsätter på det bytet, men åt andra hållet har det bara blivit rena byten och hon är SÅ lättlärd och tycker framförallt att det är så kul med nya grejer. 
Kul när man kan börja vinterträningen lite tidigare än planerat 😋
 
Nu får jag sätta fart igen, snart börjar ju lektionerna också.
 
Bästa Choffsen❤
 

Kommentera här: