Tävling dag 2

Jag trodde att min lilla häst skulle vara trött idag, men hon var faktiskt mer speedad än igår 🙈
Hade egentligen räknat med bara ca 35 minuter framridning men vi var så tidiga (rally-pappa körde) så vi tog ut henne en timme tidigare och skrittade i lång och låg form i 20 minuter vilket gjorde väldigt gott för henne. Sedan var det som att trycka på ON knappen när jag började trava,  hon älgade iväg med stoooora steg och kunde bäst själv.. 
Många övergångar, hörnpasseringar, öppnor och förlängda halvhalter senare så kändes hon riktigt fin och avspänd. Det gäller att få komma intill med skänklarna på henne vilket är det svåraste när hon är så laddad, så det är rätt smidigt med just de övningarna jag nämnt ovan ihop med lite volter för att få henne avspänd. 
Även i galoppen tyckte hon att det var lattjo och tog mega språng, även där blir det lite vändningar och övergångar för att få henne att sätta under sig mer. 
I slutet av framridningen var hon SÅ fin och jag hade en fantastisk känsla,  hela fronten kom upp och hon satt verkligen bak i alla gångarter och bar sig fint. Bästa känslan jag haft på henne någonsin tror jag!

Inne på banan så tyckte hon att det var lite spännande med hästarna som gick i hagen bredvid, men när jag väl fått startsignal så gick hon som tåget. Halter är absolut inte vår grej, där fortsätter vi hårdtrimma. Men ändå lyckades vi knåpa ihop 71% och vann klassen, så det andra gjorde vi bra! Jag är så nöjd med min fina tjej ❤️

Nu är tanken att jag ska rida i lilla Edet, där blir det LA:3 onsdag och torsdag, och sen om vi kommer till final på fredagen blir det debut i LA4, det skulle vart spännande!! 😂 bakdelsvändningar och ryggning på medellinjen.. Oh my god 🙈
Men vi har ju ett litet tag till att träna och får hoppas att Stefan säger några magiska ord till oss på Onsdag när vi ska iväg och träna som kan hjälpa oss 😂😂 

Efter lilla Edet sen så har jag ingen mer tävling planerad på ett tag, så troligen blir det en liten träningsperiod och försöka hårdtrimma lite mer skolor (slutor är inte vår grej😂) och enkla byten så vi snart kan rida någon högre klass.

Återkommer lite senare med bilder från dessa dagar 😃
(null)

Kommentera här: