Sommarvärme☀️

Inte för att vara negativ nu alltså, men det är nästan att man börjar längta till hösten i den här värmen.. Det blir extremt långa dagar just nu, går upp 03.30, äter frukost och fixar i ordning mig, åker till stallet och fodrar, gör höpåsar och hinkar, byter vatten och sen börjar rida, släpper hästarna och ä klar nu vid 8 tiden. Visst är det skönt att vara klar tidigt men i och med min astma så blir det ännu tyngre att andas när det blir så varmt, och i dammiga ridhus eller utebanor blir det än värre! 

Här hemma just nu så har vi öppnat tvärdrag i ridhuset, vi har en öppning i båda ändar så det blir mer luft och dessutom fuktigt i sanden på natten så det aldrig blir dammigt, fantastiskt bra! 👌🏼

Annars nu i värmen försöker jag tänka på följande med mig själv och hästarna:

🔻 Drick vatten!! Jag har en frys i ett förråd nära stallet och kan slänga i ett par vattenflaskor för att få dem extra kalla och lite isiga, perfekt en sånhär varm dag.

🦄 Även hästarna behöver mycket vatten! 
Såklart vatten i hagarna som jag försöker byta och diska ur baljorna varannan dag, det bildas mycket bakterier och skit när vattnet blir varmt. 
Dessutom äter alla stallets hästar Mash och de får extra mycket vatten i den nu i värmen.
Mina hästar får även en matsked salt varje dag, de dagar de tränas hårdare och svettats mer får de två.


Kommentera här: