Variation av bett

Äntligen fredag! Idag är inga lektioner inplanerade utan har en lektions-ledig dag, har haft rätt mycket lektioner under veckan så ska bli skönt att ha ett par dagar ledigt.

Idag har Filuka haft kandar-premiär, det gick helt över förväntan faktiskt! Hon kan vara lite kinkig med nya bett, i början när hon kom var det lite mixtrande med att hitta ett bett hon tyckte om, de hon inte gillade slängde hon tungan över, slängde upp huvudet och sprang 😂 så hon visar tydligt vad hon gillar och inte.. 
Det är ju inte för utan hon kallas för prinsessan👸🏻🙄
Men hur som, hon verkade iallafall gilla kandaret, hade hennes vanliga tränsbett (tunnare tredelat sprenger som egentligen är ett bridongbett) och Antes gamla Sprenger bemelman stång, verkade vara en bra kombo! 
Jag tycker att nu när hon blivit lite starkare kan börja variera med kandar någon dag i veckan, och de övriga dagarna gå på träns. Försöker variera ganska ofta med låg och hög nosgrimma, lösa/fasta ringar på bettet för att undvika att det blir tryck och eventuella skav både inne i munnen och utanpå då hon är rätt känslig.
Kan skriva ett eget inlägg om vad jag varierar mellan på de olika hästarna 😊

(null)

Kommentera här: