Bra dag!

Idag har hästarna verkligen levererat på topp!
Choffsen startade dagen med ett toppenpass, trots flaxande duvor runt oss som ibland flög runt i luften och ibland tog en promenad nere på backen, bra miljöträning! Men numera bryr han sig inte så mycket längre som tur är..

Idag låg fokus på att trimma övergångar, känns som om jag och hästarna bara tränar på det men det är så viktigt ur många vinklar tycker jag, dels för att det är lösgörande, dels för att det är stärkande men också för att det är bra för kommunikation och samspel mellan häst och ryttare, därför gör jag  måååånga övergångar i mina pass och det blir även en hel del när vi rider ut. 
Hur som, övergångarna kändes bra iallafall och de enkla bytena sitter som ett smäck. 
Sen tränade vi skolor, jag tycker själv att jag är rätt bra på öppnor, men travslutor har aldrig varit min starka sida på någon häst, synd att de ingår i alla program från msvC upp till GP!😂 
Bästa Choffsis!💕
(null)

Prinsessan var en riktig stjärna idag, jag köpte ett (nä, två egentligen) nytt bett när jag var på rean i veckan, som hon fullkomligt älskar! Det är ett likadant som hon hade när jag provred henne och hon kändes så nöjd och fin!
Sprenger 2-type Kk ultra heter det om ni är nyfikna😃
Dessutom bytte jag padd under sadeln idag, hon har musklat sig i ryggen nu de sista månaderna så jag har fått lite känslan av att det blivit för mycket med fårskinnspadden, så idag provade vi Aktonpadden och det kändes faktiskt bättre! 
Jag vill gärna ha en padd under mina sadlar för att det mer ska fördela ut trycket men också lite "stötdämpande ". 

Tycker även att jag fick till en riktigt bra uppvärmning på henne idag, hon har varit svår att hitta ett bra upplägg på framridning då hon innan varit så svag i sin rygg och har mycket tryck i bakbenen, vill ju gärna kunna ha henne lite längre och lägre i formen i början och kunna jogga igång henne lugnt och fint, men istället har hon runnit iväg, släppt ryggen, släppt bettet och krypit bakom handen och blivit vinglig, så det har ju varit sådär lätt att ha henne lång, låg och avspänd!😂
Men där har jag tänkt lite tvärt om mot vad hon själv vill under uppbyggnaden, hela tiden kontakt med munnen även om hon blir något kort i formen, skänklarna om henne och MÄNGDER med bra övergångar där hon jobbar med sin rygg och är ärligt framme till bettet.
Detta har gjort stor skillnad, nu kan vi börja passet lång, låg och bara jogga i ett lugnt balanserat tempo, och det har blivit den "enkla" biten av passet som jag kan backa tillbaka till om hon blir för taggad eller för spänd.
 Jag tror att jag får skriva ett eget inlägg om detta 😂
Ni har förstått att jag är ganska analyserande va?🙈😂😂

Bild av Jenny när vi skrittade ut en sväng efter passet :) 
Min fina prinsessa!
(null)Kommentera här: