Tävlingssugen

Nu är det bara 3 veckor kvar tills första starten med Prinsessan, det ska bli så kul! Såklart ser vi ju det som träning såhär i början tills vi får lite rutin, men det ska bli roligt (och väldigt skönt😜) att komma ut på en häst som man förhoppningsvis kan slappna av lite på, de andra jag tävlade förra året, Choffsen och Ante, var ju som att sitta på en tickande bomb! 😂 men det är en utmaning det också. 

Hur som, jag har alltid fasta rutiner dagen innan och på tävlingsdagen som jag alltid vill hålla. 
Tänkte att jag skulle dela med mig av dem här, kanske ger lite tips eller tankar till någon annan🙂

Dagen innan
Dagen innan start rider jag ALLTID, dels för att hästen inte ska samla på sig spänningar och överskottsenergi, men också för att det är bra för mig själv för att inte samla på sig hjärnspöken👻
Kanske rider igenom någon liten del ur programmet eller bara helt enkelt tar ett lösgörande pass, men rider alltid.

Efter ridpasset så är det hästbad, skrubba hovar, massera man och svans så det kommer schampoo ända in i hårbotten. Tvätta och grooma häst är något jag fick lära mig i Danmark,  kan nog göra ett helt inlägg om hästgrooming med massa tips och knep om ni är sugna på att läsa? 
Hur som, efter hästbad är det putsning av läder, oftast tar det inte så lång tid eftersom jag brukar putsa mina grejer efter varje ridpass. Men sadeln brukar jag alltid olja in för att få ett bra grepp i sadeln (och på köpet blir de vita ridbyxorna blir svarta😂)  
Efter putsning är det packning, är det ett meeting så är det smidigast att ha med skåpet och då är det ganska enkelt och smidigt att packa, annars blir det direkt i lastbilen.

Sen hem och fixa i ordning mina egna tävlingsprylar innan jag kommer ramla i säng och mentalt rida igenom programmet innan jag somnar.

Tävlingsdagen 
Startar dagen med att försöka få i mig frukost, har inte superlätt för att äta frukost i vanliga fall och inför en tävlingsdag blir det inte enklare.. men något brukar gå ner iaf. Åker till stallet och lackar hovar så de hinner torka ordentligt innan hästen ska in i spånet i lastbilen. 
Knoppar alltid samma dag, mina hästar får aldrig sova med knoppar, man vet ju själv hur jädra obekvämt det är att sova i flätor som stramar, därför är det alltid samma dag som gäller. Dessutom blir de oftast skitiga under natten 😉
Jag syr dessutom alltid mina knoppar, de håller bäst och är snyggast enligt mig! 

Ryktar, packar in hästen och åker. Rider igenom programmet mentalt innan vi lastar ur, och jag vill alltid se banan innan så man vet hur det ser ut och vart in/utgång är. 
Sen är det bara att köra, häst ut, utrustning på och mina grejer på. Rider fram lite olika beroende på häst, tror att prinsessan kommer behöva typ en halvtimmes framridning för att hon inte ska bli för trött. 
Sen - showtime!!🤩

Kommentera här: