På uppvärmning

Puh! Alla hästar trimmade och de andra inne och matade, så nu är jag inne för upptining innan jag börjar lektionerna här om en stund igen.

Idag la jag fokus på lösgörande jobb på båda mina hästar, prinsessan har vilat i helgen men numera märker jag ingen större skillnad om hon vilat eller jobbat dagen innan, det var mer i början när hon var lite svagare som hon var vinglig och väldigt ostabil och kunde fippla med munnen och bettet när hon vilat dagen innan, men nu är det bättre!
 Mitt mål är att vi ska starta LA3 i maj, och dessutom göra det ganska bra, så det är mycket jobb med skänkelvikningar, övergångar och tempoväxlingar, men framförallt att hon faktiskt ska vänta på mig, mina signaler och inte ta så mycket egna beslut. 
På programträningen förra helgen så fick vi bra på alla övergångar och längningar, men däremot är stå stilla inte våran grej.. inridningshalten och avslutningshalten fick vi 3 och 4 på, totalt onödigt! 
Så nu gör vi minst 10 halter per ridpass, idag stod vi stilla i iallafall 6 av 10! Så det tar sig...!
Dessutom har vi börjat introducera bakdelsvändningar, en rörelse som jag själv verkligen avskyr😂  men efter lite förberedande jobb med kvartsvändningar provade vi ett par halvor längs väggen som faktiskt blev hyfsade, till höger funkade de riktigt bra medans till vänster känns det som om vi är i uddevalla och vänder.. Där har vi lite att kämpa med! 😂

Dags att sätta fart 👍🏼

(null)


Kommentera här: