Solig tisdag

Härlig dag idag med fint väder och glada hästar!
Idag har det rullat på bra, gjorde stallet på morgonen och red en av ponnysarna i stallet då hans ägare är sjuk, superkul att få rida fina ponnyer😃
Mina egna skrittar en sväng i solen nu innan jag börjar lektionerna vid 16, blir en kort sväng så de båda får komma ut och ifrån ridhusväggarna och dressyrjobb lite. 

(null)

På uppvärmning

Puh! Alla hästar trimmade och de andra inne och matade, så nu är jag inne för upptining innan jag börjar lektionerna här om en stund igen.

Idag la jag fokus på lösgörande jobb på båda mina hästar, prinsessan har vilat i helgen men numera märker jag ingen större skillnad om hon vilat eller jobbat dagen innan, det var mer i början när hon var lite svagare som hon var vinglig och väldigt ostabil och kunde fippla med munnen och bettet när hon vilat dagen innan, men nu är det bättre!
 Mitt mål är att vi ska starta LA3 i maj, och dessutom göra det ganska bra, så det är mycket jobb med skänkelvikningar, övergångar och tempoväxlingar, men framförallt att hon faktiskt ska vänta på mig, mina signaler och inte ta så mycket egna beslut. 
På programträningen förra helgen så fick vi bra på alla övergångar och längningar, men däremot är stå stilla inte våran grej.. inridningshalten och avslutningshalten fick vi 3 och 4 på, totalt onödigt! 
Så nu gör vi minst 10 halter per ridpass, idag stod vi stilla i iallafall 6 av 10! Så det tar sig...!
Dessutom har vi börjat introducera bakdelsvändningar, en rörelse som jag själv verkligen avskyr😂  men efter lite förberedande jobb med kvartsvändningar provade vi ett par halvor längs väggen som faktiskt blev hyfsade, till höger funkade de riktigt bra medans till vänster känns det som om vi är i uddevalla och vänder.. Där har vi lite att kämpa med! 😂

Dags att sätta fart 👍🏼

(null)


Tävlingssugen!

Idag är en rätt skön dag, har fått gjort massor och klockan är inte ens 12! Yeey!

Idag fick hästarna gå ut innan jag ska rida nu efter lunch, det är snöstorm så jag tror inte de klagar på att få komma in faktiskt. På mitt ridschema idag så ska Choffsen och prinsessan joggas, och en annan av hästarna i stallet ska trimmas av mig. 

Jag är så himla tävlingssugen nu, en elev till mig vann sin nationella debut på sin B-ponny igår och då blir man ju lite extra peppad, både på att tävla men också på tränarfronten att det är ett kvitto på att de vi jobbat på är riktigt bra! Jag är så stolt ♥
Just nu inväntar jag bara på att en tävling ska öppna sin anmälan så jag kan anmäla, sen är det min tur ;)
 
För övrigt idag så är det lektioner i eftermiddag och kväll som vanligt, kommer ett gäng goa elever hit hem.

Bild från min söta elev och bästa Misse ♥