Torsdag

Idag är det en lugn dag på ridfronten för min del, jag är öm i ryggen och hästarna fick en välförtjänt vila i hagen utan täcken i det fina vädret, så skönt att äntligen slippa täckena!!
Har även haft ett gäng lektioner nu på förmiddagen i den goa värmen😀
Men igår så trimmade vi, Choffsen var först ut och kändes väldigt fin redan från start faktiskt, bra framme till handen, fina övergångar, fina skolor, fina enkla byten. Svårigheten med honom annars är ju att han gärna blir lite spänd och för känslig, men det har blivit så mycket bättre nu, så skönt!!
Skrittade ut en sväng efteråt och jag tror att vi njöt av vädret både han och jag.
 
Prinsessan var på hugget och väldigt speedad, svårigheten då med henne är att hon bara tar skänklarna som framåtdrivande och lägger sig på bettet, det är då lätt att som ryttare fastna i handen, låta skänklarna stå rakt ut och bli passiv med sitsen när man egentligen behöver göra helt tvärtom.. Så det blev mycket skänkelvikningar, först på volt i övergångar för att hon skulle ta skänkeln på rätt sätt och att vändandet i volten blir bromsande och sen på diagnala linjer. Även i galoppen mycket tempoväxlingar och försöka sätta tillbaka henne för sitsen, lite förvänd galopp och lite volter. Sen blev hon riktigt fin faktiskt och svingade verkligen genom hela kroppen! 
Det känns så väl på henne när man fått henne rejält lösgjord i varenda millimeter av kroppen, det är svårt att riktigt beskriva den känslan, men det är helt fantastiskt och något av det bästa jag vet.
Hon är så fantastisk!❤
 
Nu blir det till Brätte och ha lektioner i eftermiddag/kväll och i morgon är jag tillbaka i sadeln igen 😉
 
 
1 Petra:

skriven

Så härligt att följa dig och din fina prinsessa! 😍Hon verkar vara en supermysig häst! Jag följer dig även på Flipagram och norpar både ridtips och låtval till filmerna...😂😘 Härligt med inspiration! ✨

Svar: Tack!😍 ja hon är helt fantastisk, en riktig drömhäst! Så fin i all hantering och som en ferrari att rida ❤️🙏🏼
Åå vad kul att du får inspiration! Är det något speciellt ni vill att jag ska skriva om så lägg en kommentar 😃
Anna Jarnald

Kommentera här: