Tävlingen

Tänkte skriva lite om tävlingen, Ja jag vet, det är lite sent inlägg 😜 men bättre sent än aldrig!

Vi fick ju starttid sent på eftermiddagen så prinsessan hann att gå i hagen ett par timmar, hon blir väldigt sur och upprörd om hon inte får gå ut med de andra så det var skönt att börja dagen med att ha henne glad iallafall😂
Flätade och packade, och rullade iväg med lastbilen vid 14 tiden, nere i Kungsbacka var det iskallt och blåste på tvären så det var tur att hon var väl inpackad i sina täcken! 

På framridningen kändes hon väldigt fin, iallafall till en början. Det är alltid svårt med en ny häst att veta hur länge man ska rida fram och när man ska kräva lite mer för att hästen ska orka, med facit i hand så satte jag lite för mycket tryck i henne alldeles för tidigt så det kokade över lite i hjärnkontoret, och så fort jag la på skänklarna så sprang hon bara på.. så jag fick backa bandet totalt och bara göra övergångar en stund, och lägga lite volter för att få henne att landa lite och bli mer avspänd och uppmärksam på mig. 
Valde att inte sätta så mycket tryck i henne inne på banan utan att istället lotsa henne runt i programmet och bara få en bra runda.

Banan var ganska maffig, iallafall om man jämför med framridningsridhuset som var grått och svart😂 
Hela sargen inne på banan var dekorerad med banderoller, kortsidan med fina växter, långside läktare och inglasad kafeteria på kortsidan. Så det var rätt mycket att titta på! Hade nästan förberett mig på att hon skulle reagera lite grann, det vore ju inte så konstigt med tanke på att hon varit ute på tävling så lite, men hon var totalt fokuserad på mig och kändes så fin genom hela programmet och vinklade inte ett öra för någonting runtomkring!

Jag är så himla nöjd med henne och sen att poängen stämde överens med känslan var ju en bonus!😂  Jenny och Laila som var med mig grinade på kapp när poängen kom och jag själv blev nog lite chockad, nu är ju inte LB2 sådär jättekomplicerat, men med tanke på hur hon var när hon kom och inte kunde göra en övergång på tygeln, bara kunde galoppera i 750km/h och gärna bara gick bakom hand så känns det som att vi tagit oss en bra bit framåt!

Nästa tävling blir i Grästorp, när jag anmälde mig så tog jag både B2 och A3, beslutsångest.. men nu med facit i hand är vi inte riktigt klara för A3 och det är dessutom första utomhustävlingen, hon är så mycket mer speedad ute än inne😅 och det har inte gått att träna i paddocken nu alls, så vi får köra på b2 en gång till.. 

(null)

(null)Kommentera här: