Tiden som gått

Okej, den sista tiden har jag fått en hel del påtryckningar av folk som vill att jag börjar blogga igen,så vi gör ett nytt försök :)

Just nu (och de senaste månaderna också faktiskt) har det hänt väldigt mycket kring mina hästar, Morris fick tas bort i början av sommaren så blindtarmen la av totalt på honom. Han fick många kolik-symptom och några kolikattacker, så tillslut körde vi in honom till Husaby/Skara hästakut för att be dem undersöka honom ordentligt, och efter ett par timmar konstaterade de att blindtarmen inte transporterade vidare hans bajs utan det bara packade sig och risk fanns att den tillslut skulle spricka, och då togs beslutet att han fick tas bort för att slippa fortsatt lidande.. Otroligt tungt och tråkigt, Morris var one of a kind på alla sätt och vis..♥

Ponnyn Käck som stod här till försäljning blev såld och hamnade hos jättebra människor, fina ponnyn!
Choffsen går verkligen från klarhet till klarhet, vi har gjort ett par starter nu i sommar och han har verkligen varit så himla fin och duktig! Märks att han mognat en hel del! Vi tog till och med en fin placering i Lilla Edets stora sommartävling, jag var så stolt över honom och över hur han utvecklats.


 
 
Ante är det tyvärr inte lika bra med.. Han var så otroligt fin i träningen, pigg och glad och vi hittade ett bra system som verkligen fungerade. Var uppe hos Anki och tränade i Värmland och fick riktigt bra hjälp och hittade yttligare några fler växlar och höjde oss ännu mer.
Gjorde en start i Sjuntorp i slutet av april som jag var så nöjd med, inget strul utan bara en väldigt glad häst som tyckte det var lattjo att komma ut på tävlingsbanan igen! Slutade på 69% och precis utanför placering i MsvB.
Ungefär 1,5 vecka efter tävlingen så haltade han i hagen när han travade, jättemärkligt!
Promenerade några dagar och kollade honom igen, fortfarande halt..
Bokade tid till vår veterinär som hittade en cysta på strålbenet på ena fram, väldigt svårbehandlat..
Så nu står vi här, har behandlat honom 3 gånger och yttligare 1 gång med ett starkare preparat men ingen direkt förbättring tyvärr.. Det är så (ursäkta uttrycket) men förbannat jävla ledsamt och orättvist!
Så petig och noggrann som jag är med mina hästar på alla sätt, noggrann med foder, träning och skötsel osv, så känns detta så grymt tungt..
Just nu hoppas jag på att ett mirakel ska inträffa, men framtiden ser dessvärre väldigt mörk ut..
 


Över till lite roligare grejer nu!
Filippa fick ett föl, ett jättefint hingstföl efter Skovens Rafael som heter Elliot. En helt underbar liten kille som jag hoppas ska kunna bli min framtida stjärna, det ska bli superkul att kunna vara med ända från start med honom vilket jag inte kunnat med varesig Choffsen eller Filippa.
 

Och igår, hämtade jag hem min nya prinsessa! En kolsvart tjej som jag fastnade för direkt när jag såg henne, helt fantastisk med ett otroligt bra huvud.
Mer info kommer :)

Hoppas att ni kommer fortsätta hänga med här på bloggen, om ni har några önskemål på inlägg så lägg gärna en kommentar.
 
 

Kommentera här: