Härlig förmiddag

Idag har jag fått en hel del gjort på förmiddagen, Choffsen fick sig ett ordentligt träningspass med fokus på att han ska sätta sig mer i galoppen och kunna nosa lite mot arbetspiruett. Han är så himla lättlärd! Så fort han förstår vad det är han ska göra så är det inga problem alls.
Dessutom hårdtrimmade vi på de där skolorna i traven, jag själv har ganska lätt för öppnorna men desto svårare för slutorna, men idag satt faktiskt båda två! Brukar börja lite på en stor volt med skolorna då det alltid känns enklare, för att sedan göra det på långsidan och därefter en svängom på diagonalen.
 
Efter ett fint pass skrittade vi ut en liten sväng och sen en tur in i duschen.
 
Fixade stallet, ut med hästarna, och sen kom Lisbeth som är ID-kontrollant ut och spanade in Fluxan och gjorde konturdiagram på henne och såg så allt stämde med pass och häst.
 
Fluxan ska jag ta en svängom på nu, troligen så blir det en sväng ute trots pissevädret, hon behöver komma ut också och se lite annat än ridhuset så det är bara att klä på sig!
 
 

Härlig morgon

Bra torsdag än så länge! 

Idag är det en späckad dag här hemma, har trimmat Choffsen nu på morgonen, mockat mina boxar och gett mina hästar en rejäl morgonrykt. Det känns alltid så skönt att kunna ge dem en riktig ryktmassage på morgonen och gå igenom dem för att upptäcka eventuella svullnader, sår osv som har kunnat uppkomma under natten.

Choffsen fick idag trimma på den förvända galoppen, han har lätt för att ramla iväg lite i den förvända emellanåt så vi tränar mycket balans, samling och övergångar vilket har gett bra resultat ganska snabbt. För att vara höst är han *pepparpeppar* väldigt lugn, han brukar vara som bäst under sommaren för att sen som nu när det börjar bli kallare och råare bli lite mer speedad och mer energi. 

Igår fick jag låna en Biolight av en tjej som hade häst här i stallet förr för att köra på Ante, allt är värt att prova just nu då det inte kan bli så mycket värre. Han är dock väldigt skeptisk de sista två minutrarna när jag håller maskinen nere på benet och den lyser riktigt starkt rött, han är så himla markskygg! Men det funkade fint och jag hoppas kunna få låna den lite under helgen också. Tusen tack Camilla💖

Har också hunnit prova sadel på min nya, som jag troligen kommer kalla för Fluxan. Hon är iallafall hittills så okomplicerad och oerhört snäll. 
Provade min Passier då det var en sån hon hade innan, den är lite för vid framtill så jag får försöka fixa en halvpadd tills vidare. Längtar tills vi ska trimma ihop! 
Släppte henne lite i ridhuset igår, inga större utsvävningar från hennes sida utan bara joggade runt lite och tog en lugn galopp. Jag filmade lite, vill ni se?Dags att fortsätta jobba.

Tiden som gått

Okej, den sista tiden har jag fått en hel del påtryckningar av folk som vill att jag börjar blogga igen,så vi gör ett nytt försök :)

Just nu (och de senaste månaderna också faktiskt) har det hänt väldigt mycket kring mina hästar, Morris fick tas bort i början av sommaren så blindtarmen la av totalt på honom. Han fick många kolik-symptom och några kolikattacker, så tillslut körde vi in honom till Husaby/Skara hästakut för att be dem undersöka honom ordentligt, och efter ett par timmar konstaterade de att blindtarmen inte transporterade vidare hans bajs utan det bara packade sig och risk fanns att den tillslut skulle spricka, och då togs beslutet att han fick tas bort för att slippa fortsatt lidande.. Otroligt tungt och tråkigt, Morris var one of a kind på alla sätt och vis..♥

Ponnyn Käck som stod här till försäljning blev såld och hamnade hos jättebra människor, fina ponnyn!
Choffsen går verkligen från klarhet till klarhet, vi har gjort ett par starter nu i sommar och han har verkligen varit så himla fin och duktig! Märks att han mognat en hel del! Vi tog till och med en fin placering i Lilla Edets stora sommartävling, jag var så stolt över honom och över hur han utvecklats.


 
 
Ante är det tyvärr inte lika bra med.. Han var så otroligt fin i träningen, pigg och glad och vi hittade ett bra system som verkligen fungerade. Var uppe hos Anki och tränade i Värmland och fick riktigt bra hjälp och hittade yttligare några fler växlar och höjde oss ännu mer.
Gjorde en start i Sjuntorp i slutet av april som jag var så nöjd med, inget strul utan bara en väldigt glad häst som tyckte det var lattjo att komma ut på tävlingsbanan igen! Slutade på 69% och precis utanför placering i MsvB.
Ungefär 1,5 vecka efter tävlingen så haltade han i hagen när han travade, jättemärkligt!
Promenerade några dagar och kollade honom igen, fortfarande halt..
Bokade tid till vår veterinär som hittade en cysta på strålbenet på ena fram, väldigt svårbehandlat..
Så nu står vi här, har behandlat honom 3 gånger och yttligare 1 gång med ett starkare preparat men ingen direkt förbättring tyvärr.. Det är så (ursäkta uttrycket) men förbannat jävla ledsamt och orättvist!
Så petig och noggrann som jag är med mina hästar på alla sätt, noggrann med foder, träning och skötsel osv, så känns detta så grymt tungt..
Just nu hoppas jag på att ett mirakel ska inträffa, men framtiden ser dessvärre väldigt mörk ut..
 


Över till lite roligare grejer nu!
Filippa fick ett föl, ett jättefint hingstföl efter Skovens Rafael som heter Elliot. En helt underbar liten kille som jag hoppas ska kunna bli min framtida stjärna, det ska bli superkul att kunna vara med ända från start med honom vilket jag inte kunnat med varesig Choffsen eller Filippa.
 

Och igår, hämtade jag hem min nya prinsessa! En kolsvart tjej som jag fastnade för direkt när jag såg henne, helt fantastisk med ett otroligt bra huvud.
Mer info kommer :)

Hoppas att ni kommer fortsätta hänga med här på bloggen, om ni har några önskemål på inlägg så lägg gärna en kommentar.