Små steg framåt...

Choffsen har verkligen tagit stora kliv framåt den senaste tiden, det är SÅ himla roligt! Vi har ju haft våra ordentliga bakslag, men lyckas hela tiden komma tillbaka med dubbel styrka och bara sedan årsskiftet har vi båda utvecklats enormt, detta tror jag beror mycket på att jag har en bra plan för hans del med mycket varierat jobb, en hel del arbete från marken med miljö och kommunikationsövningar men också att han har landat så mycket mer i sitt huvud nu och att alla hjärnspöken börjar försvinna.

Idag hade vi egentligen ett dressyrpass inplanerat, men eftersom jag (som i princip alla andra) har lyckats bli superförkyld så joggade vi bara ett par varv innan vi gick upp till stallet igen, men även om jag hade varit sjuk så hade jag nog inte trimmat honom längre ändå, då han var så himla avspänd och framme till bettet redan från start så han behövde nog ett lugnare pass idag och bara skumma igenom kroppen.
 
Tidigare i veckan har jag lagt mycket fokus på skolorna, både i trav och galopp faktiskt och det fungerar riktigt bra! I galoppen har han fått samla ihop sig lite mer, och i tisdags lade jag in som en liten "volt tillbaka" eller en större halvpiruett på diagonalen så han verkligen fick samla sig, och han satte sig verkligen och var så himla fin!
 
Något mer som gör väldigt gott för honom är att jag kan jobba honom mer utomhus nu också, till sommaren när underlaget är som bäst kommer vi nog lägga den mesta av träningen nere på gärdet, det är så mycket skönare! Finns nog inget bättre än att trimma där nere en tidig sommarmorgon :)
Nu när det är fruset i marken kan jag skrittjobba och jogga lite där nere, men inget hårdare arbete tyvärr..
 
 


 
 

Kommentera här: