Slut på lugnet

Nu känns det verkligen som om allt börjar vända och reda upp sig, jag är så mycket bättre, Morris sår läker superfint och stygnen ska plockas här i veckan, och Antes ben är helt återställt.
Vi (Jag och Ante) hade lite delade meningar om det där att börja jobba ordentligt idag, han har ju bara lullat runt i hoppsadel och skrittat och joggat nu i 1,5 vecka, så idag när jag kom med dressyrsadeln och kandaret så var det ingen jätteglad blick jag fick! Dessutom jobba innan han fått gå ut i hagen en stund.... hur tänkte jag där?
 
Efter många om och men, så var iallafall krigandet slut och jag vann, han är fruktansvärt speciell min lille Ante, jag har nog aldrig haft någon häst innan som är så himla skarp och "hård" i huvudet, men samtidigt världens största nallebjörn när han lägger den sidan till. Med honom gäller det att behålla den raka linjen även på, som idag, en mindre bra dag med att det är jag som är bossen i vårt förhållande, vi har lite delade meningar där ibland... Men idag vann jag och i morgon är det programträning som gäller för vår del med mammas öga på oss.
 
Nu är min snabb-lunch slut, idag blev det bara 15 minuter, gäller att utnyttja alla dessa soltimmar utomhus!
 
 
 

Paus i stalljobbet

Måndag och ny vecka, på mitt schema idag står att hästarna ska trimmas, ponny ska klippas, pappersjobb och planering, och sen ikväll bär det av mot min gamla skola där jag ska ha lektioner för några av mina goa elever. Bra dag! 

Men nu först blir det stalljobb. 


Små steg framåt...

Choffsen har verkligen tagit stora kliv framåt den senaste tiden, det är SÅ himla roligt! Vi har ju haft våra ordentliga bakslag, men lyckas hela tiden komma tillbaka med dubbel styrka och bara sedan årsskiftet har vi båda utvecklats enormt, detta tror jag beror mycket på att jag har en bra plan för hans del med mycket varierat jobb, en hel del arbete från marken med miljö och kommunikationsövningar men också att han har landat så mycket mer i sitt huvud nu och att alla hjärnspöken börjar försvinna.

Idag hade vi egentligen ett dressyrpass inplanerat, men eftersom jag (som i princip alla andra) har lyckats bli superförkyld så joggade vi bara ett par varv innan vi gick upp till stallet igen, men även om jag hade varit sjuk så hade jag nog inte trimmat honom längre ändå, då han var så himla avspänd och framme till bettet redan från start så han behövde nog ett lugnare pass idag och bara skumma igenom kroppen.
 
Tidigare i veckan har jag lagt mycket fokus på skolorna, både i trav och galopp faktiskt och det fungerar riktigt bra! I galoppen har han fått samla ihop sig lite mer, och i tisdags lade jag in som en liten "volt tillbaka" eller en större halvpiruett på diagonalen så han verkligen fick samla sig, och han satte sig verkligen och var så himla fin!
 
Något mer som gör väldigt gott för honom är att jag kan jobba honom mer utomhus nu också, till sommaren när underlaget är som bäst kommer vi nog lägga den mesta av träningen nere på gärdet, det är så mycket skönare! Finns nog inget bättre än att trimma där nere en tidig sommarmorgon :)
Nu när det är fruset i marken kan jag skrittjobba och jogga lite där nere, men inget hårdare arbete tyvärr..