2 pass om dagen

I och med att jag just nu bara har Choffsen att träna ordentligt så har han ett par dagar faktiskt fått jobba två gånger om dagen, eller jobba och jobba, ett pass ridning, och pass nummer 2 antingen longera, promenad ute eller joggas. Har faktiskt upplevt honom som ännu bättre när vi trimmar när han får gå två pass om dagen eftersom han har så mycket överskottsenergi, så han kan lägga fokus på rätt grejer.
 
Idag trimmade vi på lite skolor både i trav och galopp, han är så himla lättlärd! Har inte grejat så mycket med galoppslutorna men tänkte att idag ska vi greja lite med det, använde långsidorna till att börja med och det var inte mer än 2 långsidor så förstod han direkt. Sen provade vi lite på volt vilket jag faktiskt har provat förut, och även där hängde han med direkt.
Dessutom tränade vi lite på enkla bytena som är riktigt bra faktiskt! Inga travsteg in där inte!
Däremot öppnorna är vi inga världsmästare på just nu, vi tappar lite balans, lite hackigt och vingligt, men så är det ju när man inte har lagt så mycket fokus på det, bara trimma på!
Där jobbar vi väldigt mycket längs långsidan med små korta (ca 10-15m) öppnor, lägger en 10 meters volt för att hitta balansen igen, och sen ut i en ny kort öppna längs långsidan för att sen öka längden på öppnan ju bättre det känns. 
 
På eftermiddagen fick han jobba lite på lina och trava lite bommar, det är så nyttigt för honom med bara 3 bommar på rad, det blir verkligen KAOS i hjärnkontoret och försöker verkligen ta så många bommar som helst på samma gång! Tillslut när han insett att bommarna inte är hästätande och att man kan sätta ner hovarna emellan dem så var han riktigt duktig. Men som sagt så nyttigt för hans hjärnkontor att tänka till lite grann ;)
 
Trött men nöjd kille ♥
 

Kommentera här: