Torsdag

Choffsen har fått sig ett ordentligt pass nu på morgonen, han var så fin! Avspänd och verkligen med på noterna. Ibland är han ju sprallekalle och ska lattja till det när ett löv vänder sig i andra änden av stan och springa så fort han kan genom hela ridhuset så man känner sig som Molly på Mulle hängandes i tyglarna sju meter ovanför sadeln. Men idag var det inget sånt, bara 100% ren fokus och jobb!
Vi trimmade en hel del på galoppen idag och en del på den förvända, han har så himla lätt för sig! I traven blev det mest fokus på tempoväxlingar och att han ska bli lite kvickare i sina bakben 👍🏼👍🏼 Superkul!!

2 pass om dagen

I och med att jag just nu bara har Choffsen att träna ordentligt så har han ett par dagar faktiskt fått jobba två gånger om dagen, eller jobba och jobba, ett pass ridning, och pass nummer 2 antingen longera, promenad ute eller joggas. Har faktiskt upplevt honom som ännu bättre när vi trimmar när han får gå två pass om dagen eftersom han har så mycket överskottsenergi, så han kan lägga fokus på rätt grejer.
 
Idag trimmade vi på lite skolor både i trav och galopp, han är så himla lättlärd! Har inte grejat så mycket med galoppslutorna men tänkte att idag ska vi greja lite med det, använde långsidorna till att börja med och det var inte mer än 2 långsidor så förstod han direkt. Sen provade vi lite på volt vilket jag faktiskt har provat förut, och även där hängde han med direkt.
Dessutom tränade vi lite på enkla bytena som är riktigt bra faktiskt! Inga travsteg in där inte!
Däremot öppnorna är vi inga världsmästare på just nu, vi tappar lite balans, lite hackigt och vingligt, men så är det ju när man inte har lagt så mycket fokus på det, bara trimma på!
Där jobbar vi väldigt mycket längs långsidan med små korta (ca 10-15m) öppnor, lägger en 10 meters volt för att hitta balansen igen, och sen ut i en ny kort öppna längs långsidan för att sen öka längden på öppnan ju bättre det känns. 
 
På eftermiddagen fick han jobba lite på lina och trava lite bommar, det är så nyttigt för honom med bara 3 bommar på rad, det blir verkligen KAOS i hjärnkontoret och försöker verkligen ta så många bommar som helst på samma gång! Tillslut när han insett att bommarna inte är hästätande och att man kan sätta ner hovarna emellan dem så var han riktigt duktig. Men som sagt så nyttigt för hans hjärnkontor att tänka till lite grann ;)
 
Trött men nöjd kille ♥
 

Full fart från morgon till kväll

Ja, i natt blev det av olika anledningar inte mycket till sömn vill jag lova, sista gången jag tittade på klockan var den strax efter 03, och min klocka ringde kl 06.... Hur som, upp och red choffsen ett pass som nog var lika trött. Idag fokuserade vi mest på övergångar, lite skänkelvikningar och tempoväxlingar, och han kändes "som vanligt" med på noterna och väldigt mjuk från start.
 
När stallet var klart åkte jag och Johanna på roadtrip ner till de Halländska skogarna, först ett stopp på Svensk Ridsport där jag spanade in ett par snajsiga stövlar, får fortsätta suga lite på den.. Hade velat ha ett par snygga "hemma-stövlar".
Därefter vidare ner till Gekås, inhandlade ett nytt "äta-upp" fleecetäcke till Choffsen (han strimlar alla täcken han får, trots haklappen på under hakan...) , behöver ju ha något framöver när han är duschad och då duger de riktigt billiga fleecetäckena att offra till honom ;)
 Annars köpte jag inte så mycket hästrelaterat, en trimkniv och hästgodis också, annars bara prylar till mig.
 
Har börjat kika lite på nya stigbyglar, känner mig inte helt safe med de vanliga hela, en olycka händer så himla lätt, så jag har börjat luska lite i nya stigbyglar med säkerhetstänk. 
Valet står just nu mellan SafeStyle eller Tech Stirrups Venice. 
Hade det inte varit för att SafeStyle hade så brutalt smal fotplatta så hade valet varit solklart, Tech Stirrupsen är både snygga, bred fotplatta som gör foten stabil och bra stöd, men galet dyra! Nästan 2600kr för ett par stigbyglar känns lite för saftigt.. Men å andra sidan, säkerhet om något ska väl få kosta.. Får filura även där.. 
 
Ni som har säkerhetsstigbyglar, vad har ni?